Chambres d'hotes et gite Domaine de Savigny. Frankrijk - ©GittaPolakk

Op een stralende nazomerdag in september, In het wonderschone Dun Sur Grandry in de Bourgogne, vierden Inez & Henri hun eerste lustrum in Frankrijk, de zeventigste verjaardag van Henri en het meer dan veertig jaar samen zijn. Maar zoals Inez het zo mooi verwoorde in haar speech; het ging vooral om het samen zijn en verbinden met lieve vrienden,  want samen zijn is als honing voor de ziel.
En het was aan mij om dit feest in Frankrijk te fotograferen zodat niets van dit moois vergeten zou worden.

Domaine de Savigny is een prachtig authentiek domein tussen de groene heuvels in de Bourgogne; die wordt gerund door Gretha en Sjoerd wijnbergen en hun twee labradors. Dit was de locatie waar de feestelijkheden plaatsvonden.

Frans landschap/ parktuin van Chambres d'hotes et gite Domaine de Savigny

Bij het domein ligt een schitterende parktuin waar de feestelijkheden aftrapte met bubbels en taart en een welkomstspeech van Inez. Terwijl de band zorgde voor de muzikale omlijsting, genoten de gasten van het najaarszonnetje en elkaar en werden ze verwend met een aperitief en heerlijke typisch Franse amuses.

Gezelschap viert feest in Frankrijk bij Chambres d'hotes et gite Domaine de Savigny gefotografeerd door Gitta Polak

“Samen zijn is als honing voor de ziel”


Tweeluik lachende vriendinnen en taart en feest - ©Gitta Polak

Aan het einde van de middag verplaatste het gezelschap zich naar de boomgaard, waar tussen de bomen een lange gedekte tafel stond. Heel veel idyllischer dan dit wordt het niet!
Er werd gegeten, genoten en gelachen, totdat de hemel roze kleurde en de zon onder ging.
Na een laatste afsluiter met home made taart en koffie of een kopje verveine werd er afscheid genomen.

Met het typische Franse landschap op mijn netvlies een camera vol schitterende foto’s, een buik vol heerlijke Franse delicatessen en een hoofd vol inspiratie en fijne herinneringen ging ik terug naar Nederland. Het was een eer om dit feest in Frankrijk te mogen fotograferen en er schitterende prints en een mooi boek van te maken.

familie/ gezelschap bij Chambres d'hotes et gite Domaine de Savigny lustrum, verjaardag. Gefotografeerd door Gitta Polak

eest in Frankrijk met lange tafels in de boomgaard, eten en samen met vrienden zijn. - ©GittaPolak

feest in Frankrijk met lange tafels in de boomgaard, eten en samen met vrienden zijn.

gezelschap viert feest in Frankrijk bij Chambres d'hotes et gite Domaine de Savigny gefotografeerd door Gitta Polak

Zonnebloemen in het Franse landschap - ©GittaPolak

8 8

Ben je een echt buitenmens, koester je speciale herinneringen aan een speciale locatie, heb je een mooi persoonlijk verhaal of een familietraditie die je in beeld wilt laten vangen. Wil je iets anders dan een studioportret, of droom je van een shoot op het strand,  in een kasteel, of onderwater?  Het kan allemaal ! Boek nu een fotoshoot op locatie…